Zaev takohet me Erdoganin në Turqi, ja çka biseduan

SHPËRNDAJE

Mbështetje në procesin për zgjidhje të kontestit me Greqinë sot pasdite dha edhe presidenti i Republikës së Turqisë, Rexhep Taip Erdogan në takimin me kryeministrin Zoran Zaev, i cili me delegacionin parlamentar ndodhet për vizitë zyrtare në Turqi.

Presidenti i Turqisë vlerësoi se kjo është mirë për Ballkanin dhe për perspektivat euroatlantike të Republikës së Maqedonisë.

Shërbimi qeveritar për shtyp kumtoi se në takimin me Erdogan, ku kryeministri Zaev ishte i shoqëruar nga ministri pa resor Adnan Qahil, u konstatua se dy vendet miqësore kanë potencial për avancim të bashkëpunimit ekonomik përmes rritjes së investimeve turke si dhe përmes nismave të reja nga ana e Maqedonisë.

Presidenti i Turqisë vlerësoi se kjo është mirë për Ballkanin dhe për perspektivat euroatlantike të Republikës së Maqedonisë.

Shërbimi qeveritar për shtyp kumtoi se në takimin me Erdogan, ku kryeministri Zaev ishte i shoqëruar nga ministri pa resor Adnan Qahil, u konstatua se dy vendet miqësore kanë potencial për avancim të bashkëpunimit ekonomik përmes rritjes së investimeve turke si dhe përmes nismave të reja nga ana e Maqedonisë.