ME SHKAS Fitoret kanë vetëm një emër-SAKRIFICAT E POPULLIT SHQIPTARË e jo tortat e partive !

SHPËRNDAJE

SHKRUAN: QENAN ALIU

Miq të dashur,

Të gjitha ata politkan dhe të tjerë që eventualisht përveç të VËRTETËS të avansimit në fushën e përdorimit, Ligjin e miratuar sot për gjuhët e konsiderojnë të aritur historike , madje të kenë rënë në ,,ekzalltim,, , vlerësoj se gjenden në mashtrimin shumdimensional nëse këtë egzagjërim e bëjnë për qëllime të poentimeve politike .

Këta politikan duhet ta kenë në dijeni se ky shtet dhe kjo shoqëri vuan nga nevoja dhe imperativi për zbatimin e ligjeve në praktikë. Madje këta politikan përfundimisht duhet ta kenë të kjartë se teksti i këtij ligji është më i disfavorshëm sesa ligji i vitit 1973 për përdorimin e gjuhëve por nga atëherë implementimi në praktikë i kësaj të drejte mbeti a pashfrytëzuar dhe jomjaftueshëm e shijuar.

Shqiptarët nga pavarësimi i vendit më vitin 1991 dhe me miratimin e kushtetutës që atëherë nga klasa politike maqedonase u diskriminuan duke i stisur TË DREJTATe SHQIPTARËVE VEÇ MË TË FITUARA edhe pse shumë nga ata të drejta ishin vetëm në letër.

Pra , Të dashur miq, establishmenti maqedonas cungimin e të drejtave që moti të etbaluara në aktet juridike të sistemit të kaluar ,pas pavarësimit e këndej me dinakërinë më të madhe sillet duke i ,,mundësuar,, këta të drejta në formë të dozuar, e ndërkaq lidershipet shqiptare duke ua shitë shiptarëve si të arituar historike, madje në çdo cikël zgjedhor .

Por për këtë ligj, nuk dua të injorojë gadishmërinë publike të kryeministrit aktual qysh para zgjedhjeve të parakohëshme parlamentare, mbase ai nga ana e tij ishte decid se ,,do të angazhohem për një ligj të tillë maksimalisht por brenda kornizës së kushtetutës .

Andaj fitoret kanë vetëm një emër SAKRIFICAT E POPULLIT SHQIPTARË, e jo tortat e partive !

( q.aliu )