Lypësit në Dubai fitojnë deri në 73.500 dollarë në muaj

SHPËRNDAJE

Është mirë e njohur mirë se Dubai është një qytet i pasur ku lypësit profesionistë mund të fitojnë deri 73,500 dollarë në muaj.

Të paktën për tre vitet e fundit, lypësit kanë përdorur bujarinë dhe pasurinë e njerëzve në Dubai. Megjithëse policia po përpiqet të luftojë grupet e organizuara të lypësve, lypja është ende e përhapur.

Bëhet fjalë për bandat nga Azia dhe Arabia që dërgojnë lypës në Dubai, më së shpeshti me viza që zgjasin tre muaj dhe pastaj marrin paratë që fitojnë.

Lypja është e ndaluar në Dubai, por fjalë është për profesionistë, objektiv i të cilëve janë kryesisht të pasurit. Zakonisht u thonë se familjet e tyre jetojnë në rrugë ose në rajonet e prekura nga lufta. Ata menjëherë kërkojnë një shumë më të madhe parash, të cilën një numër pasanikësh ua japin atyre.

“Arrijnë t’i bindin njerëzit në historitë e tyre. Edhe unë u dhashë para, dhe pastaj kuptova se kjo ishte e gjitha një mashtrim”, thotë Nawal Al Naqbi, i cili jeton në Dubai.

Grupet e përmendura ishin shumë të suksesshme në vitin 2017 sepse ky vit ishte “viti i dhënies”, domethënë autoritetet bënë një seri nismash për të ndihmuar të varfërit. Vetëm në ditët e para të Ramazanit policia e vitit të kaluar arrestoi 65 lypës.

Policia ka më shumë probleme në identifikimin e lypësve, sepse ata janë “të veshur mirë dhe shumë të zgjuar”./Shigjeta.net