Emmanuel dhe Brigitte Macron në Shtetet e Bashkuara: Melania Trump këmbënguli!

SHPËRNDAJE

Marrë nga Revista franceze ”Closer“

Përktheu:Dr. Diana Skrapari/Pedagoge dhe Zv. Shefe e Departamentit të së Drejtës Publike të Universitetit Mesdhetar të Shqipërisë

Nga e hëna, 23 prill, çifti Macron po viziton Shtetet e Bashkuara. Dhe Melania Trump nuk është për asgjë. Për vizitën e tij të parë shtetërore në tokën e SHBA-ve, Donald Trump zgjodhi të priste Emmanuel Macron. Presidenti i Republikës mbërriti vonë, me Brigitte Macron. Dhe çifti pritet të ketë darkë me Donald dhe Melania Trump. Gruaja e Presidentit të Shteteve të Bashkuara nuk do të ishte asgjë për ardhjen e çiftit francez. Në të vërtetë, Zonja e Parë do të kishte punuar për të pritur Emmanuel dhe Brigitte Macron, pas pranimit të tyre për të marrë pjesë në festivitetet e 14 korrikut. “Sipas shefit të protokollit, ishte ajo që këmbënguli në dhënien e mirëseardhjes ndaj çiftit francez,” tregon Le Figaro.

Me këtë rast, Melania Trump ka përdorur mjetet e mëdha. Në menynë: një vakt në Mount Vermon, një paradë ushtarake përpara Shtëpisë së Bardhë, një fjalim dhe darkë në Uashington. Gjatë këtyre tri ditëve, Emmanuel dhe Brigitte Macron nuk do të kenë kohë për të marrë frymë. Pas dhurimit të lisit të planifikuar për Donald Trump, Presidenti i Republikës dhe gruaja e tij do të shkojnë me helikopter për t’u bashkuar me çiftin Trump për darkë. Dhe për këtë rast, shërbimet e Zonjës së Parë tregojnë “më të mirën e kuzhinës tradicionale amerikane” të shoqëruar nga verërat më të mira franceze.